AIMP

AIMP - Teszt, vélemény, videó

Az AIMP2 egy nagyszerű ingyenes zenelejátszó szoftver, aminek a minősége még a Winampon is túlmutat. A telepítés történhet hagyományos módon, de bejelölhetjük a Portable telepítést is, amikor csak kicsomagolódik a c:\Program Files\AIMP2\ mappába, de nem irkál a regisztrációs adatbázisba, így az mp3 fájlokhoz sem tudja magát társítani.

A programnak négy meghatározó része van:

  • A program kezelő, irányító és lejátszási listáját mutató ablaka
  • A Fő menü / Segédprogramok / Címkeszerkesztő, ahol a meglévő fájljaink ID3v1, ID3v2 adatait és zeneszövegeit szerkeszthetjük, valamint albumborító képet is hozzáadhatunk. Ezzel szükségtelenné válik az ID3 renamer és más hasonló, audio fájlok adatait szerkesztő program.
  • A Fő menü / Segédprogramok / Audio könyvtár, itt adhatjuk hozzá a gépünkön tárolt zenéket, amit aztán minden igényt kielégítően rendszerez: lehet előadó, album, műfaj, album készítésének éve és akár mappa struktúra szerint is rendezni. Különösen ez utóbbit szokták kihagyni sok programból, pedig ha nincsenek 100%-osan megcímkézve a fájljaink, akkor nagyon hasznos. Ha ennyi még nem lett volna elég, akkor ott vannak a fájlokhoz tartozó hivatkozások, (előadó neve, album címe, műfaja) amire kattintva aszerint szűkíti a találatokat. Az ablak felső részében pedig böngészhetünk az új, eddig még nem játszott, kedvenc, vagy éppen a TOP100 mp3 és más audió fájlunk között. A fájlokat pedig nézhetjük táblázatos és album nézetben is és egy jó kis kereső is tartozik hozzá, ami karakter leütésenként frissíti a találati listát, amit nagyon szeretünk.
  • A Fő menü / Segédprogramok / Online rádió kereső, ugyan nem egy Muziic Player, de sok netes adást is beletettek, ha valami újat is szeretnénk hallgatni.

A program beállításai is szépen rendezve vannak, több beépített téma is van, ha valaki nem szereti a több ablakból összerakhatóakat, annak akad egybeépített is. A lejátszási lista kezeli a füleket is, az Audio könyvtár és lejátszási lista közötti kapcsolat is elég jó. Ha az Audio könyvtárban megtalálunk egy albumot és annak első tagját elindítjuk, akkor egy új fülre teszi azt és nem írja felül a korábbi lejátszási listát. Ha meglévő fülbe tennénk bele, akkor áthúzhatjuk egérrel, vagy a jobb gomb / Listához ad-ra nyomunk, vagy a Shift + Entert használjuk.

Összességében most először gondolkoztam el azon, hogy a Foobar2000-öt lecserélem erre az eddig számomra és szerintem sokak számára ismeretlen, de nagyszerű AIMP2 zenelejátszóra. Csillagos öt csillagot kap.

Google hirdetés

Rövid bevezető

Ingyenes és magyar nyelvű, attraktív és logikusa kezelőfelületű zenelejátszó szoftver

AIMP adatlap

Szerintünk

5

Szerintetek?

4.772725
22 szavazat
Értékelésed: Nincs

Fejlesztő

Tetszett? Lájkoljad

Logó

AIMP

Hivatalos oldal

Galéria

AIMP
AIMP
AIMP
AIMP
AIMP
AIMP
AIMP
AIMP

Figyelj minket Facebookon is

Megosztás

AIMP letölthető verziói

Verzió Rendszer Jogállás Besorolás Nyelv Beküldés Név
AIMP 3.00 (Magyar) Windows Ingyenes Stabil kiadás Magyar 2012/01/02 - 14:46 aimp_3.00.976.zip
AIMP2 2.61.583 (Magyar) Windows Ingyenes Stabil kiadás Magyar 2010/08/10 - 15:44 aimp_2.61.583.zip
Tartalom átvétel

AIMP megvásárolható az alábbi helyeken

Nincs megvásárolható verzió. Szeretné az ajánlatát ingyen itt látni? Regisztráljon és küldje be és szerezzen még több vásárlót.

Hozzászólások

Laretta(nem ellenőrzött)

A legjobb ingyenes zenelejátszó program, sokkal jobban kézreáll mint a Winamp és a hasonló kinézet miatt nagyon könnyű megszokni a felületet.

Az még hab a tortán hogy rádióadásokat is rögzíthetünk (nagyon szuper rádióböngészője is van), és Portable telepítés is lehetséges!

Mindenkinek szívből ajánlom ezt a lejátszót. Smile

Hozzászólás írása (regisztráció szükséges)