Digsby

Digsby - Teszt, vélemény, videó

A Digsby a fontosabb funkciói terén szinte teljesen megegyezik a korábban tesztelt Trilliannal, amiről nagyon jó véleménnyel voltunk, annak ellenére is, hogy az ingyenes változatában pár funkció letiltódik a fizetőshöz képest (például a csevegés előzményeit mutató ablakot).

Nos a Digsby szinte mindent tud, amit a Trillian és mégis ingyenes. A szinte pedig a magyar nyelvű felület hiányát jelenti.

Itt foglalnám össze a legfontosabb sajátságokat, mivel még nem teljesen ismerem a programot, ezért leginkább az angol nyelvű, hivatalos oldalra támaszkodtam.
IM funkciók

 • Csevegő hálózatok támogatása: AIM, Windows Live Messenger (MSN), Yahoo, ICQ, Google Talk, Jabber
 • A különféle kapcsolatokkal egy füles ablakban cseveghetünk
 • A partnereket átlehet nevezni, neked tetsző becenévre
 • Ha több fióknál egy személy többször kerül be (például Facebook és MSN hálózaton is fent van), akkor az egyiket húzd és dobd módszerrel a másikra kell dobni és megadni az új álnevet.
 • Pár kattintással lehet az összes megadott fiókban megváltoztatni a állapotodat
 • A Chat előzményeket egyszerűen vissza lehet nézni

Email funkciók

 • A Hotmail, Gmail, Yahoo Mail, AOL/AIM Mail és bármilyen más IMAP, vagy POP3 fiókot beállíthatsz, így rögtön értesülhetsz az új üzenetekről, törölheted, ha nem kell, vagy elolvashatod, ha fontos.
 • Popup értesítést mutat az asztalon új üzenet érkezésekor és twitter üzeneteknél
 • A Chat ablakból is küldhetsz email üzeneteket, így nem kell email címeket másolgatni sehonnan

Közösségi oldalak támogatása

 • Facebook, Twitter, MySpace és LinkedIn közösségi szolgáltatások támogatása
 • A Facebook, Twitter és LinkedIn állapotodat is frissítheted a Digsbyben
 • A közösségi kapcsolatok információs oldalán közvetlen elérést találsz a felhasználó fotóihoz, üzenőfalára, vagy az üzenet küldéséhez

Digsby testreszabása

 • Témákkal és különféle színsémákkal lehet magunkra szabni a Digsby kezelőfelületét ( Tools / Preferences (Ctrl + P) / Skins )
 • A chatelés ablakát, a szövegeknek a környezetét, hátterét és megjelenését is lehet módosítani (lásd a galériánkban) a Tools / Preferences (Ctrl + P) / Skins / Conversation Theme alatt
 • A Digsby partnereket listázó ablakát is lehet variálni a Tools / Preferences (Ctrl + P) / Buddy List-nél. Van amelyik megjelenés külön ikonokkal kiemeli, hogy MSN partnerről, vagy Facebook kapcsolatól van szó, van amelyik ezt teljesen eltünteti és van olyan is ahol az utolsó állapot üzenet is látszik. Ugyan itt állítható a rendezés is: név, státusz, szolgáltató, naplózás mérete (magyarul akivel többet chatelünk az előrébb kerül) alapján.
 • Beállíthatjuk a popup üzenetek megjelenési helyét, vagy akár ki is kapcsolhatjuk a Tools / Preferences (Ctrl + P) / Notifications alatt.
 • A View / Arrange Panels alatt a főképernyőnk részeinek elrendezését is átvariálhatjuk

Természetesen van amiről hallgatnak is. Mivel elég összetett a program és a rajtuk kívülálló változtatásokat is le kell követniük, így meglehetősen idő és energia igényes lehet a fejlesztés. Ennek rendje és módja szerint a telepítés során annyi mindent akart beállítani, hogy már nem is emlékszem rá, de ha kivesszük a pipákat, akkor nem rak fel semmit. Mondjuk általában ezek a dolgok amúgy is csak Internet Explorerben, esetleg Firefoxban működnek, így a kedvenc Opera böngészőmbe szerencsére még nem akart senki-semmit sem piszkálni.

A legérdekesebb és simán vállalható áldozat a Research module, amit a Tools / Preferences / Research module alatt kapcsolhatjuk ki-be. Ennek az a lényege, hogy a beállított percnyi inaktivitás után (sem egér mozgás, sem billentyűzet leütés nincs) a számítógépünk valamilyen non-profi kutatási feladat számításait végzik, a Plura Processing hálózaton keresztül. Ezzel nincs szükségük a kutatóknak költséges szuperszámítógépek bérlésére, hanem a világ sok-sok, semmit sem csináló, de mégis bekapcsolt gépeik végzik párhuzamosan a feladatokat Fontos tudni, hogy szabályozhatjuk a processzor és a hálózatunk terhelését is. Mivel akkumulátoron lévő laptopnál soha nem kapcsolódik be a Research module, így csak a hálózati terhelést érdemes megfelelően megválasztani. Mobil internet használatakor értelem szerűen érdemes az egészet kikapcsolni, de ha a hálózati feltöltési sebességünkre szükségünk van, például az Utorrent futtatása miatt, akkor is érdemes egy alacsonyabb, 10-20%-os sávszélességet és magasabb processzor használatot beállítani. Ha okosan van megcsinálva a program, akkor ilyen beállítások mellet számításigényes, de kis méretű adatokat fog végezni a gépünk. Az inaktivitási időre pedig érdemes a képernyőkímélő bekapcsolódásának idejét megadni, hiszen aktív képernyőkímélő mellett biztosan nem csinálunk semmit sem a gépen.

Összességében a magyar nyelvű felület és a magyar helyesírás hiányát róhatjuk fel leginkább a programnak, tehát a Trillianhoz hasonlóan ez sem lett tökéletes, de nagyon jó, ezért öt csillagot adunk neki.

Digsby hivatalos bemutató videója:

Google hirdetés

Rövid bevezető

Teljesen ingyenes multicsevegő kliens (MSN, Gtalk, AIM, ICQ, Yahoo, Jabber), közösségi szolgáltatások (Facebook, Twitter, MySpace) és email fiókok támogatásával.

Digsby adatlap

Szerintünk

5

Szerintetek?

0
Nem értékelték
Értékelésed: Nincs

Fejlesztő

Tetszett? Lájkoljad

Logó

Digsby

Hivatalos oldal

Galéria

Digsby
Digsby
Digsby
Digsby
Digsby
Digsby

Figyelj minket Facebookon is

Megosztás

Digsby letölthető verziói

Verzió Rendszer Jogállás Besorolás Nyelv Beküldés Név
Digsby 86 Béta (Angol) Windows Ingyenes Stabil kiadás Angol 2010/12/20 - 20:16 digsby_setup86.exe
Digsby 83 Béta (Angol) Windows Ingyenes Stabil kiadás Angol 2010/09/05 - 21:22 digsby_setup83.exe
Digsby 81 Béta (Angol) Windows Ingyenes Fejlesztői verzió Angol 2010/08/18 - 19:27 digsby_setup81.exe
Tartalom átvétel

Digsby megvásárolható az alábbi helyeken

Nincs megvásárolható verzió. Szeretné az ajánlatát ingyen itt látni? Regisztráljon és küldje be és szerezzen még több vásárlót.

Hozzászólások

Hozzászólás írása (regisztráció szükséges)