Maxthon

Maxthon - Teszt, vélemény, videó

A pocsék Internet Explorer alapú SlimBrowser után kicsit félve vágtam neki egy hozzá elég hasonló szoftver kipróbálásához a Maxthonhoz, de nagyon pozitívan csalódtam benne. Hivatalosan három verziója is létezik a Maxthon böngészőnek:

  • Az 1.x-es klasszikus, Internet Explorerre épülő
  • A 2.x-es mely jelenleg a legutolsó stabil verzióval rendelkező változat, szintén Exploreres motorral
  • A 3.x-es, ami a cikk írásakor még fejlesztés alatt áll, (RC változatban) de mivel végre lecserélték a semmire sem jó Internet Explorer motort a gyors és szabvány követő Webkit motorra - ami a Google Chrome és a Safariban is szépen teszi a dolgát - ,így csak ezzel a verzióval érdemet kipróbálni, használni.

Egyébként halkan megjegyezném, hogy a Flock alternatív böngésző is pont a 3-as verziótól tér át a Webkit alapokra - igaz, hogy Firefox, azaz Gecko alapokról - tehát egyre nő a Webkit motoros böngészők tábora.

A jelent tesztünkben természetesen nem foglalkozunk az Explorer alapú 1-es és 2-es verziókkal (azokat továbbra is tanácsos messziről elkerülni), csak a 3-as sorozatra igazak az alábbi: tömören, az, hogy jó.

Már a telepítéskor pozitívan csalódtam, mert az egyéni telepítő nem akarta magát sunyin az egyéb lehetőségek között alapértelmezettnek beállítani magát. A program indulásakor egy nagyon modern felhasználói felület vár, leginkább a Google Chrome, vagy a még fejlesztés alatt lévő 4-es verziójú Firefoxra emlékeztet. Itt is van Opera böngészőből régóta ismert gyorshívó, ráadásul a kezelése is inkább hasonlít az Operára, mint a Chrome-ra, ugyanis fixen rögzíthetőek a kedvelt oldalak, így nem fognak egyszer csak eltűnni. A bal felső sarokból elérhető menü is szépre sikeredett. Amennyiben készítünk egy maxthonos azonosítót, a könyvjelzőinket online is tárolhatjuk, így bármikor szinkronizálhatjuk azokat.

Érdekesség még a - szintén Operából ismerős - egérmozdulatok. Ilyenkor az egér jobb gombját nyomva tartva kell különböző egyszerű mozdulatokat tenni, amikkel például gyorsan visszaléphetünk az előző oldalra, vagy éppen bezárjuk az aktuális fület, vagy nyitunk egy újat.

Van nekünk egy multikeresőnk is. Ezzel ha rákeresünk egy szóra, baloldalt megjelenik egy felület, aminek segítségével egyszerűen rákereshetünk ugyanarra egy másik keresőben. Praktikus dolog.

A könyvjelzőkezelő, az előzménykezelő és a letöltés kezelőt és a beállítások oldalát sem érheti kritika, szépre sikerültek.

A program korábbi történetéből is maradt egy igen hasznos gomb: az címsor jobb oldalán a villámra kattintva böngésző motort válthatunk és az Internet Explorer áll munkába. Gondolom mondanom sem kell, hogy ez igen hasznos, ha valahol kompatibilitási problémák lépnek fel.

Igazából a Maxthon 3-as verziója egy jó kis böngésző lett. Egyedül olyan apróságokat hozhatok fel, hogy nem tartalmaz magyar nyelvi támogatást, de ez a stabil verzió megjelenésével valószínűleg megváltozik, nem lehet a füleket áthelyezni (a 3.0.17.1000-as verziótól már lehet) és nincs benne privát böngészés. Az ilyen böngésző replikák általában három csillaggal távoznak a teszt végén, de ezt olyan jól gyúrták össze egységesre, hogy megadom a négy öt csillagot, mivel a 3-as stabil verzió magyarul is ért, a füleket is lehet rendezgetni.

Google hirdetés

Rövid bevezető

Alternatív böngésző program, mely a 3-as verziótól végre már nem Internet Explorer, hanem Webkit motorra épülnek.

Maxthon adatlap

Szerintünk

5

Szerintetek?

4
2 szavazat
Értékelésed: Nincs

Tetszett? Lájkoljad

Logó

Maxthon

Hivatalos oldal

Galéria

Maxthon
Maxthon
Maxthon
Maxthon
Maxthon

Figyelj minket Facebookon is

Megosztás

Maxthon letölthető verziói

Verzió Rendszer Jogállás Besorolás Nyelv Beküldés Név
Maxthon Mobile Browser for Android (Angol) Windows Ingyenes Stabil kiadás Angol 2011/01/22 - 16:49 Maxthon_for_Android.apk
Maxthon 3.0.20.2000 (Magyar) Windows Ingyenes Stabil kiadás Magyar 2011/01/22 - 16:45 mx3.0.20.2000.exe
Maxthon 3.0.19.3000 (Magyar) Windows Ingyenes Stabil kiadás Magyar 2011/01/13 - 21:55 mx3.0.19.3000.exe
Maxthon 3.0.17.1000 (Magyar) Windows Ingyenes Stabil kiadás Magyar 2010/08/26 - 23:06 mx3.0.17.1000.exe
Maxthon 3.0.15.300 (Angol) Windows Ingyenes Fejlesztői verzió Angol 2010/08/10 - 23:52 mx3.0.15.300.exe
Tartalom átvétel

Maxthon megvásárolható az alábbi helyeken

Nincs megvásárolható verzió. Szeretné az ajánlatát ingyen itt látni? Regisztráljon és küldje be és szerezzen még több vásárlót.

Hozzászólások

Hozzászólás írása (regisztráció szükséges)